PAN CON TOMATE
3 vleestomaten
4 eetlepels extra vierge olijfolie
1 theelepel tabasco chipotle
1 stokbrood
1 teen knoflook
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng 2 eetlepels olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het tokbrood in schuine plakken van 1½ centimeter dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit een grillpan en gril de sneetjes 1½ minuut per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.
Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrillde broodjes. Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande maart 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten