woensdag 29 januari 2020

Salade de Lentilles (Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk)

SALADE DE LENTILLES (LINZENSALADE)

500 gram linzen
1 teentje knoflook
1 ui
1 bouquet garni (tijm, rozemarijn, peterselie, laurierblad)
8 eetlepels olie
4 eetlepels rode wijnazijn
zout naar smaak
peper uit de molen
2 sjalotten


Zoek de linzen uit, was ze, breng ze over in een pan met licht gezouten koud water.
Laat langzaam aan de kook komen. Voeg de ui, het teentje knoflook en het bouquet garni bij. Laat op een zacht vuur in 20 à 30 minuten gaar worden. Laat de linzen daarna zorgvuldig uitlekken en verwijder de ui, het teentje knoflook en het bouquet garni.
Maak in een slakom de slasaus aan van de olie, de azijn, peper en zout en voeg er de 2 fijngehakte sjalotten bij.
Roer er de linzen voorzichtig door en dien de salade op.

4 personen

gebied : Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het kookboek uit Lyon / Ginette Hell-Girod

Geen opmerkingen: