zaterdag 28 december 2019

Sopa de Coco (Brazilië)

SOPA DE COCO (BRAZILIAANSE KOKOSNOOTSOEP)

1 - 1¼ liter vlees- of kippenbouillon
125 gram geraspte kokosnoot
1 - 2 eetlepels maïzena
1/8 liter room
1 eierdooier
1 snuifje nootmuskaat
1 klein snuifje Cayennepeper
peterselie


Laat de bouillon met de geraspte kokos erin een uur lang op een laag vuurtje koken. Giet de bouillon dan door een zeef en druk de kokos goed uit. Breng de soep met nootmuskaat en Cayennepeper op smaak en meng onder voortdurend roeren de room waar u de maïzena doorgeklopt heeft erdoorheen. Laat de soep nog een keer aan de kook komen en bind haar van het vuur af met een eierdooier.
Serveer de soep heet in koppen, bestrooid met fijngehakte peterselie en eventueel vergezeld van ‘soldaatjes’!

4 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : soep

bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski

Geen opmerkingen: