SCONES
250 gram bloem
1 opgehoopte theelepel bakpoeder
1 ei
40 - 50 gram boter
1 theelepel zout
ongeveer ½ kop melk
wat boter voor het besmeren
eventueel 1 dessertlepel suiker
50 gram rozijnen
1 ei
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en kneed haar met het ei, de gesmolten, afgekoelde boter, het zout en voldoende melk tot een glad deegje. Rol dit meteen op het aanrecht of op een plank tot ½ centimeter dikte uit. Steek er dan met een vormpje of glaasje (doorsnee 3 à 4 centimeter) rondjes uit en leg deze op een beboterd bakblik. Bak de scones in een voorverwarmde oven bij een warme temperatuur binnen 10 minuten gaar.
Wanneer de scones bij de ‘tea’ worden gegeten, doet men er in Engeland veelal wat suiker en rozijnen door. Voor het bakken worden ze dan ook nog met een losgeklopt ei bestreken. e scones worden altijd warm gegeten en niet te vergeten met boter besmeerd!
4 personen
gebied : Groot-Brittannië
gerechtsoort : gebak
bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski
zaterdag 28 december 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten