zaterdag 30 november 2019

Rijstebrij creme brulee

RIJSTEBRIJ CREME BRULEE

½ vanillestokje
6 deciliter (volle) melk
100 gram kortkokende dessertrijst
zout
50 gram suiker
2 theelepels kaneelpoeder
½ eetlepel boter of margarine om in te vetten


Vanillestokje opensnijden. In pan melk met vanillestokje aan de kook brengen. Rijst toevoegen en met mespunt zout in 12 minuten tot pap koken, af en toe roeren. Vanillestokje eruit halen. 30 Gram suiker door rijstebrij roeren. 4 Soufflévormpjes met een doorsnede van 9 centimeter invetten. Rijstebrij over vormpjes verdelen en tot gebruik laten afkoelen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rest van suiker over rijstebrij strooien. Suiker vlak onder grill in 4 minuten laten karamelliseren. Bestrooien met kaneelpoeder. Direct serveren.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Allerhande 21 november 1996

Geen opmerkingen: