HUEVOS RANCHEROS (GEBAKKEN EIEREN EN PITTIGE SAUS OP TORTILLA’S)
½ ui
½ teen knoflook
½ groene paprika
¼ jalapeñopeper
½ eetlepel olie
½ theelepel gemalen komijn
4 eetlepels tacosaus
200 gram tomaatstukjes uit blik
zout
peper
4 tarwetortilla’s (doorsnede 20 centimeter)
4 eieren
Pel en snipper de ui. Pel het teentje knoflook. Maak de paprika schoon en hak hem fijn. Maak de jalapeñopeper schoon en snijd hem in kleine stukjes. Verhit een ½ eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui even aan. Voeg de paprika toe en bak deze al omscheppend 3 minuten mee. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de gemalen komijn, de tacosaus, de jalapeñopeper en de tomaatstukjes toe en laat het geheel 3 minuten op middelhoog vuur inkoken tot de saus goed van dikte is. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 150°C. Wikkel de tortilla’s in aluminiumfolie en leg ze in de voorverwarmde oven. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de eieren naar wens. Verwarm de saus eventueel opnieuw. Leg de eieren op de warme tortilla’s en schep de saus erover.
4 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 12 / 5 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Menu 15 november 1995
zaterdag 30 november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten