zondag 1 december 2019

Salata Meshwiya (Tunesië)

SALATA MESHWIYA (TONIJNSALADE)

2 groene paprika’s
4 tomaten
6 jonge uitjes
1 scherp pepertje
1 blik tonijn
2 hardgekookte eieren
1 eetlepel kappertjes

SAUSJE
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
vers gemalen zwarte peper
zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie


Halveer de paprika’s en leg ze onder de grill, met de bolle kant naar boven, tot ze zacht zijn. Ontvel ze en snijd ze in smalle reepjes. Snijd het kapje van de gepelde tomaten en schep het vocht eruit. Snijd ze vervolgens in plakjes. Hak uitjes en het pepertje zo fijn mogelijk. Vermeng paprika, tomaat, ui en pepertje met de in stukjes gesneden uitgelekte tonijn en de kappertjes. Beleg de salade met plakjes ei. Klop olie, citroensap, peper, zout en peterselie en giet deze saus over de salade.

2 personen

gebied : Tunesië
gerechtsoort : salade

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: