GESTOOFDE AARDPEREN
500 gram middelgrote aardperen
zout
50 gram boter
peper uit de molen
8 - 10 eetlepels kookroom
5 eetlepels geraspte oude kaas
3 eetlepels fijngehakte peterselie
Was de aardperen, schrap de schil er zoveel mogelijk af. Kook de aardperen in 10 minuten bijna gaar in zoveel kokend water dat ze juist onderstaan, met 1 eetlepel zout per liter water. Giet de aardperen af, verwijder de nog niet afgeschrapte stukken schil en snijd de aardperen in niet te dunne plakken. Verwarm de boter in een grote koekenpan, leg daar de plakken aardpeer naast elkaar in, strooi er wat peper over en giet de room in de pan. Leg daar een deksel op en laat de aardperen, onder af en toe voorzichtig keren goed gaar worden. Schep de aardperen dan in een voorverwarmde schaal en strooi er de kaas en de peterselie over.
4 personen
bereidingstijd : 20 - 25 minuten
gebied : Antillen
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De keuken van Noord- en Zuid-Amerika / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten