zaterdag 30 november 2019

Soufflé Moutardier met gembercrème

SOUFFLÉ MOUTARDIER MET GEMBERCRÈME

3 eetlepels boter of margarine
3 eetlepels bloem
3 deciliter melk
2 eieren
150 gram Moutardier (romige mosterdkaas), in reepjes
3 takjes peterselie, fijngeknipt
zout
peper
125 milliliter crème fraîche
1 eetlepel gembersiroop
50 gram veldsla
¼ kropje lollo rosso


Oven voorverwarmen op 175°C. Boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Eieren splitsen. Door saus dooiers, kaas en 1 eetlepel peterselie roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten stijfkloppen. Saus er luchtig doorscheppen. 6 Hoge timbaaltjes (inhoud 1½ deciliter) invetten. Saus erover verdelen. In midden van oven soufflés in 15 minuten gaar laten worden. Crème fraîche, gembersiroop en rest van peterselie door elkaar roeren. Op 6 bordjes timbaaltjes zetten. Veldsla ernaast rangschikken. Beetje gembercrème erop scheppen. Direct opdienen.
Lekker met warm bruin stokbrood.

6 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair november 1992

Geen opmerkingen: