KERVELSOEP MET MANDARIJN
2 stevige, kleine mandarijnen zonder pit
3 sinaasappels
2 gemberbolletjes
150 gram grotchampignons
1 blikje Culinair kervelroomsoep (400 milliliter)
2 takjes kervel
Mandarijnen dik schillen, tot op vruchtvlees. Met scherp mesje voorzichtig partjes tussen vliesjes uitsnijden. Sinaasappels uitpersen en sap met water aanvullen tot 3 deciliter. Gemberbolletjes heel fijn snijden. Aan sinaasappelsap toevoegen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Soep verwarmen. Al roerend sinaasappelsap en plakjes champignon aan soep toevoegen. Nog 3 minuten zacht verwarmen. Over vier soepkommen stukjes mandarijn verdelen. Soep erop scheppen. Kervel erboven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande 21 november 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten