MEDITERRANE RUNDERLAPPEN
1 kilogram runderlappen
(versgemalen zwarte) peper
2 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
¼ zakje verse Provençaalse kruiden (à 30 gram)
zout
¾ deciliter rode wijn
¼ rundvleesbouillontablet
4 sjalotjes
1 courgette
4 tomaten
2 eetlepels pesto
Oven voorverwarmen op 175°C. Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met peper. In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen. Schaal afdekken en in midden van oven schuiven. Vlees in 45 minuten bruin braden. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. Provençaalse kruiden wassen en in kommetje fijnknippen. Knoflook, kruiden en zout door vlees scheppen. Langs rand van schaal wijn erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Vlees afgedekt in nog 1½ uur gaarstoven.
Oven voorverwarmen op 200°C. Sjalotjes pellen en in ringen snijden. Courgette wassen en in plakjes snijden. Tomaten wassen en in vieren snijden. Groenten en pesto door runderlappen scheppen. Schaal opnieuw in oven schuiven en onafgedekt groenten in nog 30 minuten gaar laten worden, halverwege omscheppen.
Serveren met pasta en Parmezaanse kaas.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 2½ uur / 45 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande 21 november 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten