SAMBAL GORENG DAGING (INDONESISCH RUNDVLEES IN KOKOSSAUS)
½ ui
500 gram magere runderlappen
zout
peper
25 gram boter of margarine
¼ vleesbouillontablet
1 eetlepel (wijn)azijn
200 gram tomatenblokjes uit blik
1 takje verse tijm
1 laurierblaadje
½ theelepel oregano
3 teentjes knoflook
2 eetlepels pindakaas
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel serehpoeder
2 theelepels sambal oelek
1 zakje santen (30 gram)
Ui pellen en snipperen. Vlees bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Vlees (in gedeelten) in 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Ui 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Toevoegen: azijn, tomatenblokjes met vocht, tijm, laurierblaadjes en oregano. Vlees afgedekt in 2½ uur zachtjes gaarstoven.
Runderlappen in blokjes snijden. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Pindakaas, gemberpoeder, serehpoeder en sambal erdoor roeren. Kruidenmengsel, santen en 1½ deciliter water door vlees met tomaat roeren. Aan de kook brengen en afgedekt nog 30 minuten zachtjes laten sudderen, af en toe omscheppen. Serveren met nasi goreng en komkommersla.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 2 ½ uur / 40 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande 21 november 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten