ZALMTAARTJE
2 grote vastkokende aardappels (Lady Christl)
3 eetlepels (olijf)olie
15 gram verse dille
125 milliliter zure room
out
tabasco
200 gram gerookte zalmfilet
1 kleine ui
1 eetlepel zwarte imitatie-kaviaar
Aardappels onder koud stromend water goed schoonboenen. Van aardappels 12 dunne plakjes van 3 millimeter dik snijden, rest wordt niet gebruikt. Plakjes droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan olie verhitten. Helft van plakjes aardappel in 4 minuten aan beide kanten bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Zo ook andere aardappelplakjes bakken. Dille in kommetje fijnknippen. Zure room erdoor mengen, op smaak brengen met zout en tabasco. Zalm in repen van 1½ centimeter breed snijden. Ui pellen en snipperen. In kom zalm, ui en helft van zure room door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Op vier borden elk 1 aardappelplakje leggen. Helft van zalmmengsel hierover verdelen. Plakje aardappel hierop keggen. Rest van zalmmengsel erop scheppen. Afdekken met laatste plakje aardappel. Door rest van zure roommengsel 1 eetlepel water roeren, over taartjes scheppen. Taartjes garneren met kaviaar.
4 personen
voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande 21 november 1996
donderdag 28 november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten