QUESADILLA’S MET COURGETTE EN FETA
1 kleine courgette
2 bosuitjes
2 eetlepels jalapeñopeper (pot)
150 gram zachte Hollandse geitenkaas of feta
15 gram koriander
2 eetlepels zonnebloemolie
4 wraptortilla’s
Maak de courgette schoon en snijd hem in kleine blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Dep de jalapeñopepers droog en snijd de ringetjes fijn. Verkruimel de kaas en snijd de koriander fijn.
Bestrijk een koekenpan met antiaanbaklaag met 1 eetlepel olie en leg er een tortilla in. Verdeel de helft van de kaas, courgette, bosui, jalapeñopeper en koriander erover. Leg een andere tortilla erop en bak de quesadilla op matig vuur in 6 - 8 minuten goudbruin. Keer de quesadilla halverwege met behulp van een deksel.
Laat de quesadilla op een bord glijden. Bestrijk de pan met de rest van de olie en bak de volgende op dezelfde manier.
Snijd de quesadilla’s elk in 8 punten. Serveer ze met guacamole en salsa roja.
Tip: Vul de quesadilla’s naar eigen inzicht met andere ingrediënten (bijvoorbeeld een pittige tomatensaus met blokjes paprika en oregano), maar vergeet de kaas niet. Tijdens het verwarmen smelt de kaas, waardoor de tortilla’s goed aan elkaar blijven zitten.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 20 / 1 minuten
land : Mexico
gerechtsoort : snack
bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten