BUDÍN DE CALABACITAS (COURGETTEPUDDING)
450 gram courgettes, in 2 centimeter dikke plakken gesneden
25 gram boter
¼ ui, gesnipperd
1 teen knoflook, uit de knijper
450 gram tomaten, ontveld en gehakt
50 gram oude kaas, geraspt
4 eieren, gescheiden
Kook de courgette 5 minuten in kokend water met zout en laat de plakken daarna uitlekken. Laat de boter smelten in een pan en fruit er de knoflook zacht in. Neem de pan van het vuur en schep de tomaten, courgette en kaas grondig om met de ui. Klop intussen de eiwitten stijf. Meng er de eierdooiers door en vouw er dan het courgettemengsel door. Giet het geheel in een met boter ingevette souffléschaal en zet die 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven. Dien onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel
zaterdag 19 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten