CALABACITAS RELLENAS CON LENTEJAS ASADA (COURGETTES GEVULD MET LINZEN)
450 gram gare linzen
750 gram courgettes
1 ui, fijngehakt
½ deciliter sesamolie
150 gram verse volkorenbroodkruimels
120 gram belegen kaas, geraspt
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel mierikswortel
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel knoflookpoeder
zure room
schijfjes champignon
Verdeel de linzen over 6 beboterde, ovenvaste eenpersoons schaaltjes of doe ze in een grote ovenvaste schaal. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze iets uit met een theelepel. Blancheer ze enkele minuten in kokend water met zout. Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn en meng het met de ui, sesamolie, broodkruimels, kaas, zout en specerijen. Vul de courgettes hiermee en zet ze onder een hete grill tot de kaas gesmolten is. Garneren met zure room en champignons.
6 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten