zaterdag 19 oktober 2019

Calabacita (Mexico)

CALABACITA (COURGETTES, MAÏS EN PAPRIKA)

1½ theelepel reuzel
250 gram courgettes, in plakken gesneden
150 gram verse of diepvries maiskorrels
¼ rode paprika, in stukken van 2 centimeter gesneden
¼ groene paprika, in stukken van 2 centimeter gesneden
½ middelgrote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, uit de knijper
2 snufjes gedroogde oregano
100 gram tomaten, ontveld en gehakt
zout
peper
takjes koriander


Laat de reuzel smelten in een grote pan. Doe er de groenten en kruiderij in. Laat alles onder af en toe omscheppen 7 minuten bakken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak.
Garneer met de verse koriander.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyne Dehnel

Geen opmerkingen: