QUICHE LORRAINE (HARTIGE SPEKTAART)
250 gram bloem
zout
140 gram koude boter of margarine
200 gram magere spekreepjes
6 eieren
2 bekertjes crème fraîche (à 200 milliliter)
Bloem en zout boven kom zeven. Boter in blokjes snijden (1 eetlepel apart houden) en met koude vingers door de bloem kneden. Voorzichtig 2 eetlepels water toevoegen. Deeg tot bal vormen en minstens 2 uur laten rusten. In steelpan water aan de kook brengen en spekjes 2 minuten in kokend water blancheren.
Oven voorverwarmen op 225°C. Deeg uitrollen tot een lap van 26 centimeter doorsnede. Taartvorm met doorsnede 24 centimeter invetten en bekleden met deeg. Spekreepjes over bodem verdelen. In kom eieren en crème fraîche door elkaar kloppen. Op smaak brengen met zout en peper en in vorm gieten. Quiche in het midden van de oven 25 minuten bakken. Stand terugdraaien tot 180°C. Taart nog 25 minuten bakken.
Lekker met een salade met walnoten.
4 personen
voedingswaarde : 1125 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 15 / 60 / 120 minuten
gebied : Lorraine, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Frankrijk : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine / Mieke van Laarhoven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten