EIERFLENSJE MET KAASSAUS EN TOMAAT
2 grote tomaten
3 eetlepels bloem
zout
peper
1 theelepel basilicum
3 eetlepels melk
3 eieren
1 eetlepel boter of margarine
2 theelepels maïzena
½ deciliter ongezoet sinaasappelsap
3 eetlepels Parmezaanse kaas
Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. In kom doen: bloem, zout, peper, basilicum en melk. Tot glad papje roeren. Eieren erboven breken. Tot glad beslag roeren. 2 Platte borden verwarmen. In koekenpan helft van boter verhitten. Helft van beslag erin schenken. Over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en andere kant snel goudbruin bakken. Op warm bord laten glijden en warmhouden. Op zelfde manier nog 1 flensje bakken. Intussen in kommetje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. In steelpan al roerende sinaasappelsap en kaas aan de kook brengen. Blijven roeren tot kaas is gesmolten. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Kaassaus over flensjes verdelen. Tomaten erop leggen. Flensje dubbelklappen. Lekker met andijviesalade.
2 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip oktober 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten