AJLOUKE DE COURGETTES (COURGETTEPUREE)
2 middelgrote courgettes, uiteinden afgesneden, in dikke plakken gesneden
½ theelepel harissa
½ citroen, het sap gezeefd
2 tenen knoflook, fijngestampt
½ theelepel gemalen karwijzaad
½ theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
10 zwarte olijven (desgewenst)
Kook de courgettes 20 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en knijp als ze nog lauw zijn het overtollige water eruit. Leg de courgettes in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg nu de harissa, het citroensap, de knoflook, het karwij- en korianderzaad en zout toe. Meng alles goed door elkaar, doe het op een hors-d’oeuvreschaal en besprenkel het met de olie. Garneer desgewenst met zwarte olijven.
4 personen
gebied : Tunesië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : 250 Recettes Classiques de Cuisine Tunisienne / Edmond Zeitoun in Salades en koude voorgerechten / door de redactie van Time-Life Boeken
zondag 28 juli 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten