KIRSCH CAKES
1½ kopje rijst, gewassen en uitgelekt
1 eetlepel boter
1 kopje melk
60 gram suiker
snufje vanille
6 kersen zonder pit
8 pruimen, zonder pit en doormidden gesneden
2/3 kopje water
3 eetlepels suiker
1 theelepel maïzena aanlengen met 1 eetlepel water
2 - 3 eetlepels kirsch
De rijst in 8 kopjes water halfgaar koken en afgieten. Overtollig vocht afgieten en de rijst in een vrij hete oven in ongeveer een kwartier verder drogen. Of de pan op de spaarbrander zetten met een asbestplaatje eronder en zo de rijst verder koken. Nu boter, melk, suiker en vanille door de hete rijst roeren en het geheel nog eens 10 minuten op zacht vuur zetten. 6 Kleine vormen uitspoelen, ze met rijst vullen (goed aandrukken) en op een schaal omkeren. De “puddinkjes” garneren met een kers en gesneden pruim, of naar verkiezing met andere vruchten. Goed koud laten worden, bij voorkeur in de koelkast. Intussen 3 eetlepels suiker oplossen in 2/3 kopje heet water en de suikerstroop binden met 1 theelepel maïzena. Koud laten worden en de kirsch erdoor roeren. Voor het serveren de saus over de rijst gieten.
6 personen
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Rijstgerechten uit alle windstreken / Tomi Egami
zondag 28 juli 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten