zondag 28 juli 2019

Fondue van Neuchâtel (Neuchâtel, Zwitserland)

FONDUE VAN NEUCHÂTEL

100 gram gruyère
50 gram emmentaler
1 deciliter witte wijn
1 mespuntje maïzena
1 teentje knoflook
¼ glas kirsch
peper
nootmuskaat
vlugzout


De wijn en de geraspte kaas in de met het knoflookteentje royaal ingewreven ‘caquelon’ (vuurvaste aardewerkschaal) gieten. Op een flink vuur iets omhoog laten komen; roeren zonder te ontbinden.
Wanneer het mengsel begint te verhitten, er de maïzena en de geraspte nootmuskaat aan toevoegen, aangelengd in de kirsch. Peperen. Maak de fondue af met een mespuntje vlugzout, dat maakt hem lichter.

1 persoon

gebied : Neuchâtel, Zwitserland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Internationale gerechten / samengesteld door Mevr. A. Landwehr-Cléjan en Mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: