woensdag 26 juni 2019

Wortelreepjes met amandelen

WORTELREEPJES MET AMANDELEN

800 gram wortels, in zeer smalle reepjes
50 gram amandelen, geschaafd, geroosterd
2 eetlepels rietsuiker
3 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, in reepjes
1 groene peper, in ringetjes
zout
100 gram rozijnen, geweld
1 eetlepel munt, fijngesneden


Meng de suiker met de azijn. Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en groene peper op hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten. Voeg de worteltjes met wat zout toe en laat ze op laag vuur in 5 minuten gaar stoven. Roer de uitgelekte rozijnen samen met het azijn-suikermengsel door de worteltjes. Roer de munt erdoor en bestrooi de schotel voor het serveren met de amandelen.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Lekker Gezond juni / juli 2001

Geen opmerkingen: