woensdag 26 juni 2019

Poires au Vin Rouge (Frankrijk)

POIRES AU VIN ROUGE (PEREN IN RODE WIJN)

8 ontpitte gedroogde pruimen (pruneaux)
¼ liter thee, vers gezet, heet
1 citroen
1 sinaasappel
4 mooie handperen, geschild, steel eraan
5 deciliter stevige rode wijn
4 eetlepels suiker
1 eetlepel gemengde peperkorrels
2 eetlepels korianderzaadjes
4 kleine laurierblaadjes


Week de pruimen minstens 1 uur in de thee. Schil de citroen dun, schraap het wit uit de schil. Pers de vrucht uit. Schil de sinaasappel dik en snij van de vrucht 4 dikke plakken. Schraap het wit uit de schil. Kwast de peren in met wat citroensap en zet ze rechtop in een kleine, hoge pan. Voeg de wijn, thee, suiker, peperkorrels, korianderzaad, laurierblaadjes, citroen- en sinaasappelschil toe; de peren moeten tot het steeltje onder staan. Leg het deksel op de pan, breng de wijn aan de kook en stoof de peren op laag vuur in 15 minuten zacht. Neem de peren voorzichtig uit de pan en leg ze in een schaal. Zeef het vocht en kook het tot de helft in. Leg in 4 diepe borden een sinaasappelschijf. Zet er een peer op, leg er 2 pruimen en een laurierblaadje bij en verdeel de wijnsiroop er over.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidings- / weektijd : 30 / 60 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair juni 2001

Geen opmerkingen: