dinsdag 25 juni 2019

Légumes d'été à la vinaigrette (Frankrijk)

LÉGUMES D’ÉTÉ À LA VINAIGRETTE (ZOMERGROENTEN IN VINAIGRETTE)

250 gram worteltjes, in stukjes van 5 centimeter
4 stelen bleekselderij, in stukken van 5 centimeter
2 kleine verse uien, in kwarten
2 kleine venkelknollen, in kwarten
2 dunne preitjes, in stukken van 5 centimeter
1 eetlepel zeezout
1 eetlepel Dijonmosterd
2 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels groene olijfolie
1 eetlepel fijngeknipte bieslook


Kook de groenten in ruim kokend water met zout beetgaar in 15 minuten. Laat ze uitlekken. Klop een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie, breng op smaak met zout, peper en bieslook. Schep de vinaigrette door de groenten en serveer ze bij Poule au pot.

4 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair juni 2001

Geen opmerkingen: