dinsdag 25 juni 2019

Salade Gourmande (Bretagne, Frankrijk)

SALADE GOURMANDE

250 gram bloemkool, in kleine roosjes
zout
peper
2 eieren
½ deciliter olijfolie
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel vocht van cornichons (kleine augurkjes) of azijn
½ eetlepel vloeibare honing
100 gram veldsla of rucola
1 blikje artisjokharten à 185 gram, uitgelekt
250 gram kerstomaatjes, in vieren
200 gram geitenkaas, verbrokkeld
20 cornichons (kleine augurkjes)


Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Kook de eieren in 5 - 8 minuten hard, pel ze en snij ze in vieren. Klop een dressing van de olijfolie, mayonaise, cornichonvocht, honing en zout en peper naar smaak. Verdeel de sla over 4 borden. Snij de artisjokharten in vieren. Verdeel de bloemkool, artisjokharten, cherrytomaatjes, geitenkaas, cornichons en eipartjes over de borden. Schep de dressing erover.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Bretagne, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair juni 2001

Geen opmerkingen: