dinsdag 25 juni 2019

Asperges met scholspiesjes en waterkerssabayon

ASPERGES MET SCHOLSPIESJES EN WATERKRSSABAYON

4 scholfilets, ontveld
zout
1 eiwit, losgeklopt
2 kilogram witte asperges, geschild
zout
peper
3 eidooiers
1½ deciliter visfond
50 gram koude boter of margarine, in kleine blokjes
75 gram waterkers (houd 4 mooie takjes apart), blaadjes fijngesneden


Bestrooi de scholfilets met zout. Snij de filets elk in de lengte in 3 - 4 repen, bestrijk ze met eiwit en rijg de repen ‘zigzaggend’ aan 12 - 16 houten satéprikkers. Duw ze goed aan. Leg de visspiezen in een stoommandje en stoom ze boven kokend water in 10 minuten gaar. Kook intussen de asperges in kokend water met zout in 10 - 20 minuten gaar (afhankelijk van de dikte). Klop met de mixer in een kleine kom de eidooiers los. Hang de kom in een pan met kokend water en klop de dooiers schuimig. Roer de visfond erdoor en blijf 10 minuten kloppen tot de saus gebonden en schuimig is. Klop de boter klontje voor klontje erdoor. Neem de kom uit het water. Roer de fijngesneden waterkers door de sabayon en breng hem op smaak met zout en peper. Haal de satéprikkers uit de scholfilets. Serveer de asperges met de schol ’spiesjes’ en schep er wat saus over. Garneer met een takje waterkers. Serveer de rest van de saus er apart bij.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair juni 2001

Geen opmerkingen: