zondag 23 juni 2019

Snelle noedelsoep met kip en verse gember (Verre Oosten)

SNELLE NOEDELSOEP MET KIP EN VERSE GEMBER

1 eetlepel olie
2 kipfilets, in dunne reepjes
2 centimeter verse gemberwortel, geraspt
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel groene Thaise curry
200 gram fijne (oosterse) soepgroenten (kant-en-klaar)
175 gram kastanjechampignons, in partjes
1 ¼ liter kippenbouillon (van tablet)
75 gram eiernoedels
1 - 2 eetlepels sojasaus of hoisinsaus
frituurolie
4 groenteloempiaatjes
1 klein bosje koriander, grofgesneden


Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de kipreepjes in 5 minuten lichtbruin. Voeg de geraspte gember, knoflook en curry toe en bak deze 1 minuut mee. Roerbak de soepgroenten en champignons 1 minuut mee en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en voeg de noedels toe. Kook de soep tot de noedels gaar zijn en breng de soep op smaak met sojasaus. Verhit de frituurolie en frituur hierin de groenteloempiaatjes volgens de gebruiksaanwijzing lichtbruin. Schep de soep in kommen, bestrooi met de koriander en serveer met de groenteloempiaatjes.

2 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair juni 2001

Geen opmerkingen: