zondag 23 juni 2019

Churros (Spanje)

CHURROS met chocoladepasta

250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 gram suiker
25 gram boter
150 milliliter melk
½ theelepel vanille-essence
zonnebloemolie, om te frituren
1 theelepel kaneelpoeder
chocoladepasta


Meng de bloem met het bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een snufje zout. Verwarm de boter met de melk, de vanille-essence en 250 milliliter water in een steelpan. Schenk dit bij het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Schep het beslag in een spuitzak. Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan tot 175°C. Spuit het beslag in slierten van 10 centimeter in de pan en bak 4 - 5 minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng de rest van de suiker met de kaneel en wentel de churros erdoor. Serveer de chocoladepasta als dip bij de churros.

20 stuks (4 personen)

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : gebak

bron : Boodschappen juni 2018

Geen opmerkingen: