zaterdag 22 juni 2019

Mais-cashewnotencurry (Thailand)

MAÏS-CASHEWNOTENCURRY

2 eetlepels plantaardige olie
4 sjalotjes, gehakt
100 gram cashewnoten
1 theelepel Thaise rode currypasta
400 gram aardappels, geschild en in stukken
1 stengel citroengras, fijngehakt
1 blik (200 gram) tomaatblokjes
6 deciliter kokend water
200 gram uitgelekte maiskorrels uit blik
4 stengels bleekselderij, in stukjes
2 kaffir-limoenblaadjes, opgerold en in dunne reepjes gesneden
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel palmsuiker of gele basterdsuiker
1 theelepel Thaise vissaus
4 lente-uitjes, in dunne plakjes
bosje verse basilicum, gehakt


Verhit de olie in een grote, zware pan of wok. Roerbak de sjalotjes op matig vuur in 2 - 3 minuten glazig. Voeg de cashewnoten toe en roerbak ze in enkele minuten goudbruin.
Roer de currypasta erdoor. Roerbak 1 minuut en voeg aardappels, citroengras, tomaten en kokend water toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het mengsel afgedekt 15 - 20 minuten pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
Doe mais, bleekselderij, kaffir-limoenblaadjes, tomatenketchup, sojasaus, suiker en vissaus in de pan of wok. Laat nog 5 minuten pruttelen tot het mengsel doorgewarmd is en schep het in voorverwarmde kommen. Bestrooi met lente-ui en basilicum en serveer.

4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Thais : Ontdek de exotische smaken van Thailand / Becky Johnson

Geen opmerkingen: