VISCURRY MET SJALOTJES EN CITROENGRAS UIT HET NOORDEN
450 gram zalmfilet
5 deciliter groentebouillon
4 sjalotjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
stukje verse galanga van 2,5 centimeter, fijngehakt
1 stengel citroengras, fijngehakt
½ theelepel gedroogde chilivlokken
1 eetlepel Thaise vissaus
1 theelepel palmsuiker of gele basterdsuiker
Leg de zalm 30 - 40 minuten in het vriesvak om enigszins hard te laten worden. Verwijder het vel en gooi het weg. Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van 2,5 x 2,5 centimeter. Verwijder eventuele graten met uw vingers of een pincet.
Breng de bouillon in een grote, zware pan op matig vuur aan de kook. Voeg sjalotjes, knoflook, galanga, citroengras, chilivlokken, vissaus en suiker toe. Breng weer aan de kook en roer goed. Temper het vuur en laat het mengsel 15 minuten pruttelen.
Voeg de vis toe, breng weer aan de kook en zet het vuur uit. Laat de curry 10 - 15 minuten staan tot de vis goed gaar is en serveer dan.
4 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht
bron : Thais : Ontdek de exotische smaken van Thailand / Becky Johnson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten