zaterdag 22 juni 2019

Viscurry met sjalotjes en citroengras uit het Noorden (Thailand)

VISCURRY MET SJALOTJES EN CITROENGRAS UIT HET NOORDEN

450 gram zalmfilet
5 deciliter groentebouillon
4 sjalotjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
stukje verse galanga van 2,5 centimeter, fijngehakt
1 stengel citroengras, fijngehakt
½ theelepel gedroogde chilivlokken
1 eetlepel Thaise vissaus
1 theelepel palmsuiker of gele basterdsuiker


Leg de zalm 30 - 40 minuten in het vriesvak om enigszins hard te laten worden. Verwijder het vel en gooi het weg. Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van 2,5 x 2,5 centimeter. Verwijder eventuele graten met uw vingers of een pincet.
Breng de bouillon in een grote, zware pan op matig vuur aan de kook. Voeg sjalotjes, knoflook, galanga, citroengras, chilivlokken, vissaus en suiker toe. Breng weer aan de kook en roer goed. Temper het vuur en laat het mengsel 15 minuten pruttelen.
Voeg de vis toe, breng weer aan de kook en zet het vuur uit. Laat de curry 10 - 15 minuten staan tot de vis goed gaar is en serveer dan.

4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht

bron : Thais : Ontdek de exotische smaken van Thailand / Becky Johnson

Geen opmerkingen: