zondag 23 juni 2019

Soto quorn (Indonesië)

SOTO QUORN

2 eieren
zout
peper
1 grote ui, in ringen
2 eetlepels olie
1 teen knoflook, geperst
½ eetlepel kerriepoeder
1 - 1½ eetlepel citroensap
2 stengels bleekselderij, in staafjes
200 gram vastkokende aardappelen, in partjes
1 bakje quornstukjes à 175 gram
6 deciliter kippenbouillon, van tablet
100 gram taugé
2 eetlepels grofgesneden koriander


Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snij ze in kwarten. Bak de ui in de olie in 5 minuten zachtjes goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg het kerriepoeder, 1 eetlepel citroensap, de bleekselderij en aardappel toe en bak het zachtjes 5 minuten. Voeg de quorn toe aan het uimengsel en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij, breng de soep tegen de kook aan en laat zachtjes 5 minuten trekken. Breng de soep op smaak met eventueel nog iets citroensap en zout en peper. Voeg de taugé toe en neem de soep van het vuur af. Leg de eikwarten in 2 grote soepkommen, schep de soep erop en garneer met wat koriander.

2 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair juni 2001

Geen opmerkingen: