woensdag 26 juni 2019

Fiji-kip (Fiji)

FIJI-KIP

4 kippenborsten
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olijfolie
400 gram verse mango
100 gram rode paprika, in stukjes
100 gram wortel, in plakjes
100 gram rode ui, in reepjes
200 gram grove spinazie, de blaadjes
1 eetlepel limoensap
zout
peper
200 gram zilvervliesrijst, gekookt


Haal de kippenborsten door de bloem. Bak ze kort in de olie. Voeg 300 milliliter water toe, samen met de mango, paprika, wortel en ui. Laat het geheel 15 minuten sudderen tot het water is ingekookt. Voeg als laatste de spinazie toe en laat het gerecht nog 1 minuut sudderen. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Serveer de saus op een timbaaltje rijst.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gebied : Fiji
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Lekker Gezond juni / juli 2001

Geen opmerkingen: