FARFALLE MET GARNALEN
400 gram farfalle
300 gram Noorse garnalen, gepeld
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in plakjes
1 deciliter droge witte wijn
50 gram pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels gehakte peterselie
zout
peper
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en zet hem tot gebruik in koud water.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui gedurende 2 minuten.
Bak de plakjes courgette in de hete olie mee en voeg de garnalen toe. Bak het geheel nog 3 minuten.
Blus af met de witte wijn, voeg de pijnboompitten toe, breng het mengsel op smaak met peper, zout en de peterselie.
Schep de uitgelekte pasta door het garnalenmengsel en laat hem nog 2 minuten doorwarmen
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Lekker Gezond juni / juli 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten