KABELJAUW MET CHAMPIGNONS EN KAASSAUS
De vis wordt zachtjes gepocheerd in een kruidenbouillon, waarvan u een deel in de saus verwerkt. Een feestelijk gerecht, dat toch niet duur is!
1 ui
3 takjes selderij
1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht 100 gram)
200 gram kabeljauwfilet
½ kruidenbouillontablet
1 eetlepel margarine
1 eetlepel dille (diepvries)
zout
peper
1 zakje kaassaus
1 ei
Ui pellen en snipperen. In kopje selderij fijnknippen. In zeef champignons laten uitlekken. Vis onder koud water afspoelen. In pan ¼ liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Vis erin leggen. In 10 minuten vis tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen in koekenpan margarine verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: champignons, selderij en dille. Nog 3 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. In steelpan met ¼ liter water kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing. In kopje ei loskloppen. 4 Eetlepels hete visbouillon erdoor roeren. Al kloppend met garde eimengsel aan kaassaus toevoegen. Al kloppende nog 2 minuten verwarmen (niet meer koken). In schaal 2/3 deel van saus schenken. Met schuimspaan vis uit pan nemen en in saus leggen. Champignonmengsel over vis verdelen. Rest van saus erover schenken. Lekker met (instant) aardappelpuree en spinazie.
2 personen
voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip mei 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten