MELOEN GEVULD MET FRUIT
2 kleine netmeloenen
4 eetlepels Samoswijn*
1 eetlepel citroensap
2 handperen
2 kleine (rode) appels
* Samos is een zoete Griekse wijn met een lichtbruine kleur. In plaats van Samos kunt u ook witte port gebruiken.
Meloenen overdwars halveren. Met lepel pitjes verwijderen. Meloen uithollen tot 1 centimeter van schil. Vruchtvlees in schijfjes snijden. In kommetje Samos en citroensap door elkaar roeren.
Peren schillen en klokhuizen verwijderen. In schijfjes snijden. Appels wassen. Klokhuizen verwijderen. In schijfjes snijden. In kom doen: peer, appel en meloenschijfjes. Samos-citroenmengsel erover schenken. Omscheppen. Minstens 15 minuten laten intrekken. Op 4 bordjes uitgeholde meloenen zetten. Hoog opvullen met fruitmengsel.
4 personen
voedingswaarde : 125 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd :15 / 35 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip mei 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten