GARNALEN MET TOMATENSAUS
1 sjalotje
6 tomaten
1 kleine rode Spaanse peper
2 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 deciliter droge witte vermouth
2 theelepels majoraan
6 theelepels kappertjes
200 gram gepelde Noorse garnalen
Sjalotje snipperen. Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten halveren. Zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Spaanse peper wassen. Halveren en pitjes verwijderen. Peper heel fijn snijden. Olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Sjalot en peper 1 minuut zachtjes bakken. Tomatenpuree, vermouth en majoraan toevoegen. Zonder deksel op hoog vuur in 3 minuten laten inkoken tot dikke saus ontstaat. Blokjes tomaat, kappertjes en garnalen erdoor scheppen. In 3 minuten door en door heet laten worden. Over 2 borden verdelen.
Lekker met stokbrood en courgette.
2 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip mei 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten