woensdag 15 mei 2019

Pasteitje gevuld met paprika en roomkaas

PASTEITJE GEVULD MET PAPRIKA EN ROOMKAAS

Dit knapperige pasteitje met z’n romige vulling is bedoeld als hoofdgerecht, maar kan natuurlijk ook bij de lunch worden gegeten. Als voorgerecht is het echter aan de zware kant. De ragoût is gemaakt met de nieuwe halfvetter roomkaas èn met groene-peperkaas.

25 gram blanke hazelnoten
2 eetlepels paprikazoetzuur (pot)
1 blik ananas (nettogewicht 220 gram)
2 takjes peterselie
300 gram halfvette roomkaas*
50 gram groene peperkaas**
4 pasteibakjes
zout
peper
1 bakje tuinkers

* Halfvette roomkaas wordt verkocht van de merken Frisdam en Linera. In plaats hiervan kunt u ook gewone verse roomkaas gebruiken zoals bijv. Mon Chou, Rederijkertjes, Samos Naturel, Philadelphia.
** Groene peperkaas is te koop onder de naam Botanica, Pompadour en Subenhara.


Hazelnoten fijnhakken. Paprika in kleine stukjes snijden. Boven kom ananas afgieten. In zeef laten uitlekken. In stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. In pan doen: roomkaas, 3 eetlepels ananassap, hazelnoten, paprika, ananas en peterselie. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Peperkaas fijnraspen.
Oven voorverwarmen op 175°C. Pasteibakjes op bakplaat zetten. (Dekseltjes worden niet gebruikt.) In midden van oven in 10 minuten verwarmen. Pasteibakjes uit oven nemen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen kaasmengsel al roerende verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Over pasteibakjes verdelen. Geraspte kaas erop strooien. Pasteibakjes op rooster vlak onder grill schuiven. Kaas in 3 minuten laten smelten. Intussen tuinkers van bedje knippen. Over 4 borden verdelen. Pasteibakjes op tuinkers zetten. Lekker met sperziebonen.
Variatie: Pasteitje gevuld met paprika en roomkaas zonder suiker. In plaats van ananas 1 potje abrikozen op water gebruiken (nettogewicht 180 gram). In plaats van ananassap, 3 eetlepels abrikozennat gebruiken.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip mei 1987

Geen opmerkingen: