woensdag 15 mei 2019

Doperwten-paprikasalade

DOPERWTEN-PAPRIKASALADE

1 ui
2 rode paprika’s
1 dunne prei
4 slabladeren
½ literblik doperwten
4 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
zout
peper


Ui pellen en in ringen snijden. Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In smalle ringen snijden. In vergiet wassen en laten uitlekken. Sla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Doperwten afgieten. In slakom doen: olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren.
Aan sausje toevoegen: ui, paprika, prei, sla en doperwten. Door elkaar scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 02 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip mei 1981

Geen opmerkingen: