zaterdag 2 maart 2019

Risotto met raapstelen en rucola

RISOTTO MET RAAPSTELEN EN RUCOLA

2 bosjes raapstelen (200 gram)
1 grote ui
1 teentje knoflook
30 gram rucola
2 eetlepels roomboter
150 gram risottorijst
2/3 kippenbouillontablet
(versgemalen) peper


Worteltjes van raapstelen verwijderen. Raapstelen wassen, laten uitlekken en grof snijden. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Rucola grof snijden. In (braad)pan boter verhitten. Ui in 5 minuten zacht, maar niet bruin bakken. Knoflook en rijst kort meebakken. Raapstelen toevoegen en al omscheppend laten slinken.
Bouillontablet en 250 milliliter water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst onafgedekt in 5 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rucola erdoor scheppen en kort meewarmen. Op smaak brengen met peper. Serveren met (versgeraspte) parmezaanse kaas.

2 personen

voedingswaarde : 375 kcal. p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande september 2001

Geen opmerkingen: