RISOTTO MET RAAPSTELEN EN RUCOLA
2 bosjes raapstelen (200 gram)
1 grote ui
1 teentje knoflook
30 gram rucola
2 eetlepels roomboter
150 gram risottorijst
2/3 kippenbouillontablet
(versgemalen) peper
Worteltjes van raapstelen verwijderen. Raapstelen wassen, laten uitlekken en grof snijden. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Rucola grof snijden. In (braad)pan boter verhitten. Ui in 5 minuten zacht, maar niet bruin bakken. Knoflook en rijst kort meebakken. Raapstelen toevoegen en al omscheppend laten slinken.
Bouillontablet en 250 milliliter water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst onafgedekt in 5 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rucola erdoor scheppen en kort meewarmen. Op smaak brengen met peper. Serveren met (versgeraspte) parmezaanse kaas.
2 personen
voedingswaarde : 375 kcal. p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Allerhande september 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten