zaterdag 2 maart 2019

Witlofsalade met couscous en Hollandse garnalen

WITLOFSALADE MET COUSCOUS EN HOLLANDSE GARNALEN

200 gram witlof, in reepjes
citroensap
160 gram couscous
5 deciliter kippenbouillon
200 gram gepelde Hollandse garnalen
zout
peper
4 eetlepels zure room of crème fraîche
2 - 3 eetlepels fijngesneden koriander
½ stokbrood, overlangs doorgesneden
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie


Witlof met citroensap besprenkelen. Couscous in bouillon volgens gebruiksaanwijzing koken. Couscous laten afkoelen en mengen met garnalen, zout en peper. Witlof met 2 eetlepels zure room en koriander mengen. Oven voorverwarmen op 200°C. Stokbrood met knoflook insmeren, zout, peper en olie erover verdelen. Brood in oven 5 minuten roosteren en in stukjes breken. 2 Eetlepels zure room over borden uitstrijken. Met behulp van ringen salade op borden leggen: laagje couscous, laagje witlof, weer laagje couscous en eindigen met witlof. Salade garneren met stukjes brood en 1 eetlepel koriander. Salade eventueel bestrooien met grof zeezout en verse peper uit de molen.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Ron Schouwenburg in Tip Culinair maart 1998

Geen opmerkingen: