TORTILLA (AARDAPPELGERECHT)
4 grote aardappels, gekookt
1 theelepel zout
4 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
8 takjes koriander, fijngehakt
Leg de aardappels in een schaal en pureer ze met een vork. Voeg zout toe en meng het geheel goed door elkaar.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de koriander toe en bak die 5 minuten mee. Haal het mengsel uit de pan en meng het met de gepureerde aardappels.
Verwarm de olie weer en voeg 2 extra eetlepels olie toe. Verdeel de olie goed over de pan. Voeg het aardappelmengsel toe en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel zodat het mengsel de ronde vorm van de pan aanneemt.
Bak de tortilla 10 minuten zodat zij flink stevig is en bruin aan de onderkant. Draai het mengsel voorzichtig om en bak de andere kant. Serveer de tortilla warm als bijgerecht.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De keuken van Chadia en Latifa : Verhalen en recepten uit het alledaagse Marokkaanse leven / Chadia Dahraoui en Latifa Loukili
dinsdag 19 februari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten