zondag 17 februari 2019

Bietensalade met sinaasappel (Marokko)

BIETENSALADE MET SINAASAPPEL

680 gram bieten, gestoomd of gekookt en geschild
1 sinaasappel, geschild en in plakken
2 eetlepels oranjebloesemwater
1 eetlepel suiker
1 theelepel gemalen kaneel
zout
gemalen zwarte peper


Snijd de gekookte bieten in vier parten. Snijd deze in plakken. Schik de bieten en de plakjes sinaasappel op een bord of schep ze door elkaar in een kom. Verwarm het oranjebloesemwater en de suiker op laag vuur. Roer de kaneel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schenk het zoete mengsel over de bieten-sinaasappelsalade. Zet deze ten minste 1 uur in de koelkast.

4 - 6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: