KWARTEL MET GEMBER EN DRUIVEN
2 - 3 eetlepels zonnebloemolie
50 gram boter
8 kwartels
30 gram verse gember, geschild en geraspt
3 teentjes knoflook, geperst
450 gram pitloze witte druiven
zout
Verhit 2 eetlepels olie en het grootste deel van de boter in een grote, zware braadpan. Doe de kwartels erin en bak ze 8 minuten aan elke kant. Doe de gember erbij en bestrooi met zout. Bak de knoflook mee tot hij begint te verkleuren en haal de pan dan van het vuur.
Bak de druiven enkele minuten in een aparte, gesloten pan in de rest van de olie en de boter. Bestrooi ze met zout en bak ze 20 minuten of tot ze zacht zijn. Doe de druiven bij de kwartels. Bak 10 - 15 minuten. Serveer desgewenst met munt en koriander en geef er brood bij om de saus mee op te deppen.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten