QNIA BEL FELFEL OU LAHTOR (KONIJN MET KRUIDEN EN PAPRIKA)
2 eetlepels olie
1 kilogram konijn (in stukken)
1 ui, gesnipperd
1 bosje peterselie, fijngehakt
1 takje koriander, fijngehakt
versgemalen peper
zout
1 envelopje saffraan
125 milliliter water
GARNERING
1 rode paprika
1 ei
Verhit de olie in een pan en braad de stukken konijn aan. Voeg de ui, de peterselie en de koriander toe. Roer goed door en voeg peper, zout en saffraan toe. Roer dit even om en voeg het water toe. Laat het vlees goed gaar worden.
Kook het ei in 8 minuten hard. Pel het ei en snijd het in vieren. Ontvel de paprika (bak die even in olie, of houd de paprika in een gasvlam zodat het vel zwart wordt en je het eraf kunt trekken), haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in reepjes.
Verdeel konijn en groenten over 4 borden en garneer met de partjes ei en de reepjes paprika.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De keuken van Chadia en Latifa : Verhalen en recepten uit het alledaagse Marokkaanse leven / Chadia Dahraoui en Latifa Loukili
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten