dinsdag 19 februari 2019

Sjlada dial Jambri Kbir (Marokko)

SJLADA DIAL JAMBRI KBIR (SALADE MET GAMBA’S)

5 gamba’s
2 - 3 grote aardappels, gestoomd
2 wortels, gestoomd
1 krop sla
10 zilveruitjes
1 blikje mais
150 gram gekookte rijst
100 gram garnalensalade
250 gram fijne doperwten, gestoomd
2 eetlepels azijn
zout
peper


Kook de gamba’s kort in kokend water tot ze niet meer grijs zijn. Snijd de aardappels en wortels in blokjes. Was de sla en verdeel de blaadjes over een flinke schaal. Laat intussen de zilveruitjes en de mais uitlekken.
Meng de rijst en garnalensalade en maak er twee ballen van (dit kun je doen door het mengsel in een soepkom te doen en deze om te keren). Leg deze twee ballen op de slablaadjes. Verdeel de aardappel, wortel, mais, zilveruitjes en doperwten over beide kanten van de schaal. Meng de azijn met zout en peper en besprenkel hiermee de groente. Garneer met de verse gamba’s.

4 - 6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De keuken van Chadia en Latifa : Verhalen en recepten uit het alledaagse Marokkaanse leven / Chadia Dahraoui en Latifa Loukili

Geen opmerkingen: