dinsdag 19 februari 2019

Dejèj bel Marqa (Marokko)

DEJÈJ BEL MARQA (KIP MET BOUILLON)

2 eetlepels olie
1 middelgrote kip (in stukken of heel)
1 ui, gesnipperd
8 takjes peterselie, fijngehakt
8 takjes koriander, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
peper naar smaak
zout naar smaak
500 milliliter water
1 kippenbouillonblokje


Verhit de olie in een pan, doe de kip in stukken (of in zijn geheel) erbij en bak dit 10 minuten. Als je de kip heel laat, moet je alle baktijden iets verlengen. Voeg ui, peterselie, koriander en knoflook toe en bak het geheel nog 5 minuten. Voeg daarna het water en het bouillonblokje toe. Dek de pan af en laat de kip 40 minuten op laag vuur sudderen. Draai de stukken af en toe om. Schik de kip als die gaar is op een grote schaal en giet de marqa (de bouillon) eromheen.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De keuken van Chadia en Latifa : Verhalen en recepten uit het alledaagse Marokkaanse leven / Chadia Dahraoui en Latifa Loukili

Geen opmerkingen: