SSTRMBAK (MOSSELEN)
500 gram gekookte mosselen
3 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, zeer fijn gesnipperd
3 tomaten, geschild, zonder pitten, in blokjes gesneden
3 eetlepels gehakte peterselie
½ theelepel scherpe rode pepertjes, zeer fijn gesnipperd
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnzaad
zout
citroensap
½ theelepel geraspte citroenschil
Verwarm de olijfolie en voeg de ui toe. Fruit deze lichtbruin en schep de stukjes tomaat in de pan met peterselie, rode pepertjes, paprikapoeder, komijnzaad en zout naar smaak. Breng dit alles goed roerend aan de kook. Schenk een scheutje water bij de saus en laat deze goed roerend op laag vuur 10 minuten doorkoken. Warm de mosselen in de saus en laat ze vervolgens in de saus afkoelen. Breng dit alles op smaak met enkele druppels citroensap en geraspte citroenschil.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day
donderdag 21 februari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten