donderdag 21 februari 2019

Garnalenomelet (Marokko)

GARNALENOMELET

200 gram gepelde garnalen
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, uit de knijper
2 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel komijnzaad
4 eieren, losgeklopt
zout


Verwarm voor de omelet de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Laat dit even kleuren onder goed roeren en voeg de peterselie en het komijnzaad toe. Klop zout naar smaak door de eieren. Warm de garnalen op in de koekenpan en schenk er het eiermengsel over. Laat op laag vuur de omelet stevig worden. Klap de omelet dubbel en schuif deze op een warme schaal.
Strooi er wat gehakte peterselie over om te garneren.
In Marokko wordt deze garnalenomelet met suiker bestrooid geserveerd.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day

Geen opmerkingen: