donderdag 21 februari 2019

L'hootz f'tadjeen (Marokko)

L’HOOTZ F’TADJEEN (STOOFPOT VAN ZEEWOLF)

Dit recept is bedoeld voor zwaardvis, maar elke stevige vis is te gebruiken, zoals bijvoorbeeld zeewolf.

500 gram gefileerde zeewolf, in stukken gesneden
2 flinke uien, in dunne ringen gesneden
1 theelepel lacama (Mengsel van kaneel, gemalen zwarte peper, kerriepoeder, gemberpoeder en nootmuskaat. Alle ingrediënten in gelijke hoeveelheden mengen.)
250 gram wortelen, in blokjes gesneden
250 gram aardappelen, in blokjes gesneden
3 tomaten, in blokjes gesneden
zout
1 theelepel paprikapoeder
mespunt saffraanpoeder
1 deciliter olijfolie
1 rood pepertje om te garneren


Leg alle ingrediënten laag om laag in een ovenvaste schaal. Eerst de stukken vis met ui, bestrooid met lacama en vervolgens de wortel, aardappel, tomaat bestrooid met zout, paprikapoeder en saffraanpoeder.
Schenk er verwarmde olijfolie over. Leg in het midden om te garneren een rood pepertje.
Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC à 200 ºC.
Meng de inhoud van de schaal niet door elkaar. Druppel er als alles gaar is citroensap over.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day

Geen opmerkingen: